Smart Cooking • Συνταγές

Κις λορέν με σπανάκι & τυριά

Χρόνος<br/> Προετοιμασίας Χρόνος
Προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος<br/> Ψησίματος Χρόνος
Ψησίματος
70 λεπτά
Μερίδες Μερίδες
για 4 άτομα

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2-3 κ.γλ. νερό
  • Λίγο αλάτι

 

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ρικότα ή τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι & πιπέρι

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  2. Πλάθουμε ελαφρά το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
  3. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την τοποθετούμε μέσα σε αυτό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη ένα αντικολλητικό χαρτί και το γεμίζουμε με όσπρια (για να μην φουσκώσει πολύ).
  4. Ψήνουμε την τάρτα για μισή ώρα περίπου και αφού αφαιρέσουμε το αντικολλητικό χαρτί με τα όσπρια την αλείφουμε με λίγο αυγό χτυπημένο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο.
  6. Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τα τυριά, το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά μας.
  7. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180°C.

Σκεύη Αλουμινίου Στρογγυλό

Τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης Sanitas είναι ιδανικά για να ψήσετε το φαγητό σας στο φούρνο καθώς χάρη στην ποιότητά τους είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σκεύη Αλουμινίου Στρογγυλό